Tuesday, 26 November 2019 08:48

Helyi klíma stratégiák kidolgozása projekt

Written by 
Szchenyi2020

2019. 11. 20. 

Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves 


Helyi klíma stratégiák kidolgozása, valamint klímatudatosságot erősítő szemléletformálási programok megvalósítása a Balaton dél-nyugati térségében


Balatonmáriafürdő Község Önkormányzata és Balatonfenyves Község Önkormányzata 100%-os, vissza nem terítendő támogatás keretében 12,7 millió forintot nyert a Széchenyi 2020 keretében megjelent „KEHOP-1.2.1-18 Helyi Klímastratégiák kidolgozása valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati kiíráson. A KEHOP-1.2.1-18-2018- 00098 azonosító számú, 12 709 980 Ft forint összköltségű projekt keretében beszerzésre kerül településenként egy-egy Steora Standard okospad. Helyi klímastratégia készül, valamint akcióprogramok keretében felhívják a lakosok figyelmét a klímaváltozás jelentőségére és fórumokkal tájékoztatókkal segítik a környezeti szemléletformálás megvalósításában.

A beruházás várható befejezési dátuma: 2020. október 31.


A projekt keretében átfogó programsorozattal kívánják elérni a helyi intézményi szereplők, a lakosság, valamint a gyerekek szemléletformálását. Ehhez tájékoztató workshopokat, fórumokat tartanak, a gyerekek részére kreatív és játékos foglalkozásokat szerveznek. 

A megvalósítás során nagy hangsúlyt fektetnek a mind a médiában, mind az írott sajtóban való megjelenésre. Előbbi esetén a projektet teljes mértékben elérhetővé és megismerhetővé teszik a községek honlapján. Utóbbi esetén a térségi jelentős magazinokban tesznek közzé cikkeket. 


Az okospadok elsődleges funkciója, hogy a pad körüli klíma adatokat gyűjti és ezzel hozzájárul a környezet klíma változásainak nyomon követéséhez. Napelemes rendszerrel működik, ami a jelenlegi fejlettség alapján a legkörnyezetkímélőbb technológia, ezen felül alkalmas bármilyen elektronikai eszköz kábeles és kábel nélküli töltésére alkalmas, valamint internethozzáférést biztosít a felhasználók számára. 


A környezeti szemléletformálás minél hatékonyabb érvényesülését segíti a „ÖkoHős Kihívás” nevű mobilapplikáció. 


A projekt megvalósítása kapcsán érdemes figyelemmel kísérni a balatonmariafurdo.hu weboldalt, ahol minden információ egy helyen megtalálható, továbbá a programsorozathoz kapcsolódó részvételre is lehetőség nyílik!


További információ: 

Babina Gabriella

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

85-375-266


Read 853 times Last modified on Saturday, 21 December 2019 11:39