Wednesday, 02 February 2022 19:56

Szavazatszámláló - jelentkezés

JELENTKEZÉS SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGI MUNKÁRA

2022. április 03-án országgyűlési képviselők általános választására, illetve ugyanezen a napon országos népszavazásra is sor kerül.

A választások lebonyolításában felelősségteljes szerepük van a szavazatszámláló bizottságoknak, amelyeknek elsődleges feladata, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.

A szavazatszámláló bizottságok választott tagjait a Képviselő-testület választja meg, a tagok a megválasztásukat követően esküt tesznek. A szavazatszámláló bizottság választott tagjainak megbízatása a következő általános választásra megválasztott választási bizottság alakuló üléséig tart.

Amennyiben Ön is szeretne részt venni a szavazatszámláló bizottsági munkában kérem, jelentkezzen szavazatszámlálónak.

A szavazatszámláló bizottságnak az a Balatonfenyvesen állandó lakcímmel rendelkező – a központi névjegyzékben szereplő – választópolgár lehet a tagja, akivel szemben a jogszabályban meghatározott összeférhetetlenségi okok nem állnak fenn.

Szavazatszámláló bizottsági tagnak adatlap kitöltésével lehet jelentkezni, amely beszerezhető a polgármesteri hivatalnál vagy letölthető a www.balatonfenyves.hu oldalról.

A kitöltött adatlapot kérjük 2022. február 15-ig juttassa el a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címre vagy a Polgármesteri Hivatalba. A jelentkezéssel kapcsolatosan hivatali munkaidőben telefonon is érdeklődhet a +36 85 560158-as telefonszámon.

A szavazatszámláló bizottságok megválasztott tagjai oktatáson vesznek részt, munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, és a szavazást követő napon a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek.

Kérem, hogy jelentkezésükkel segítsék Balatonfenyvesen a választások hatékony és sikeres lebonyolítását.

Dr. Tóthné dr. Sass Mónika
jegyző

Helyi Választási Iroda vezetője

fonyodi_logo_w police_somogy_w sunmarine_w maxerbanner50-2