2021. február 18. csütörtök 15:23

Kedves Vendégeink!

A hétvégéhez közeledve kérjük, figyelmesen olvassák el az alábbi tájékoztatást és fogadják meg a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság tanácsait!
A jégen való tartózkodás és közlekedés legalapvetőbb szabálya, hogy a szabad vizek jegére csak akkor szabad lépni, ha az kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. A gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri, vagy meghaladja a 10 centimétert, és egyben acélos, jó minőségű is a szerkezete. A kezdődő jégpáncél a múlt hétvégén sokakat csábított arra, hogy ne csak a partról csodálják a Balatont.
Ezért felhívjuk a figyelmüket, hogy jelenleg a Balaton jegén tartózkodni TILOS, a jég vastagsága sehol sem megfelelő, azonkívül nem képződött a tavon összefüggő jégfelület. A megkezdődött hőmérséklet-emelkedés hatására az eddig a kikötőkben vagy a part melletti vízterületeken lévő jég hamar törik, olvad, kásássá válik, ezért a rajta való közlekedés, sportolás és tartózkodás ÉLETVESZÉLYES!
Kérjük, ne a köveknek a jégre való dobálásával győződjenek meg annak teherbírásáról, mivel a kövek a strandidényben komoly veszélyt jelenthetnek a fürdőzőkre.
Ha bármilyen jéggel kapcsolatos veszélyhelyzetet észlelnek (beszakadás, süllyedés stb.) azonnal hívják a 112-es segélyhívón a vízirendészet járőreit, vagy kérjenek segítséget a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság 1817-es vízi segélyhívó telefonszámán! Segítségkéréssel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatához is fordulhatnak a +36 30 383-8383-as telefonszámon.
Örülünk, ha ezen a hétvégén is Balatonfenyvesre látogatnak, hogy megcsodálják a téli Balatont, illetve a lassan ébredező természetet. Napsütésre és 7-10 fok körüli nappali hőmérsékletre számítunk, öröm és feltöltődés lesz a szabadban tartózkodni. Kérjük, mindezt kellő körültekintéssel tegyék, a saját és a környezet károsítása nélkül!
fonyodi_logo_w police_somogy_w sunmarine_w maxerbanner50-2